Het laatste nieuws

Naast actuele vacatures vindt u op Gezondheidszorgbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 

 • MUMC+ past als eerste nieuw neurostimulatiesysteem toe voor chronische pijnbehandeling

  24-11-2017 - Het Maastricht UMC+ past vanaf nu als eerste in Nederland het Intellis™- neurostimulatieplatform van Medtronic toe. Dit is ‘s werelds kleinste implanteerbare ruggenmergstimulator (Spinal Cord Stimulator, SCS) voor de behandeling van bepaalde soorten chronische, hardnekkige pijn. De eerste ingreep is voorspoedig verlopen. Eén op de vijf volwassenen in West-Europa lijdt aan chronische pijn, een vreselijke aandoening met een dure persoonlijke en maatschappelijke impact. Chronische pijn kan een negatieve invloed hebben op alle aspecten van iemands leven – relaties, arbeidsproductiviteit, alledaagse activiteiten, en toch blijft het onderherkend en onderbehandeld. Lees het hele artikel »

 • Gezond tot aan het pensioen met een game… …en een beetje hulp van de bedrijfsarts

  24-11-2017 - Medewerkers die op de werkvloer een ‘blended’ leefstijlprogramma aangeboden krijgen, gaan gezonder leven, verliezen gewicht en worden mentaal fitter. Werkend Nederland moet straks tot zijn 67e doorwerken, maar vertoont evenals niet-werkend Nederland ongezond gedrag: roken, drinken, verkeerd eten, te weinig bewegen, te veel stress. Met als gevolg welvaartsaandoeningen als overgewicht, hoge bloeddruk en diabetes. Hoe zorgen werkgevers dat hun werknemers tot hun pensioen gezond, vitaal én aan het werk blijven? Lees het hele artikel »

 • BovenIJ ziekenhuis over op elektronische patiëntendossiers

  24-11-2017 - Vrijdag 24 november is het BovenIJ ziekenhuis overgegaan op het elektronische patiëntendossier (EPD) HiX van softwareleverancier ChipSoft. Door de invoering van het elektronische patiëntendossier legt het BovenIJ ziekenhuis een stevige basis voor verdere doorontwikkeling op ICT-gebied. Lees het hele artikel »

 • Medische evacuatie in Mali geregeld

  24-11-2017 - Het evacueren van gewonde Nederlandse militairen in Kidal in het noorden van Mali is geregeld. Een helikopter van de Verenigde Naties gaat deze taak vervullen. Volgens minister Ank Bijleveld van Defensie wacht ze alleen nog op schriftelijke bevestiging van de VN. Lees het hele artikel »

 • VWS en zorgpartijen in de bres voor regeldruk wijkverpleegkundigen

  23-11-2017 - Minister De Jonge (VWS) en vertegenwoordigers van wijkverpleegkundigen, zorgverzekeraars, toezichthouders en zorgaanbieders hebben vandaag afspraken gemaakt om de registratielast in de wijkverpleging terug te dringen. Een dag na de actie onder noemer ‘Meer zorg, minder papier’ van V&VN hebben de partijen concrete knelpunten benoemd. Deze worden aangepakt in een actieplan. Lees het hele artikel »

 • Fysiotherapeuten ADRZ lanceren beweegrichtlijnen

  23-11-2017 - Vrijdagmorgen 24 november organiseerden de fysiotherapeuten van het ADRZ om 10:30 uur in de centrale hal op de eerste verdieping ochtendgymnastiek voor opgenomen patiënten. Het ADRZ brengt hiermee, op de Dag van de Fysiotherapeut, het belang van bewegen rondom een ziekenhuisopname onder de aandacht. Lees het hele artikel »

 • Primeur in Noord-Europa - Noordwest neemt als eerste nieuw borstbiopsie-apparaat in gebruik

  23-11-2017 - Minder ongemak voor patiënten en minuten tijdswinst per onderzoek, dat zullen de grootste voordelen van het Brevera breast biopsy system zijn. Noordwest Ziekenhuisgroep heeft op 21 november als eerste ziekenhuis in Noord-Europa het borstbiopsie-apparaat in gebruik genomen. Lees het hele artikel »

 • Catharina Ziekenhuis sluit contracten met alle zorgverzekeraars

  23-11-2017 - Het Catharina Ziekenhuis heeft voor 2018 contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Het gaat om contracten met Caresq, CZ, DSW, Menzis, Multizorg VRZ, VGZ en Zilveren Kruis en alle labels die onder deze verzekeringen vallen. Voor patiënten betekent dit dat zij hun zorgkosten uit het basispakket van een behandeling in het Catharina Ziekenhuis altijd vergoed krijgen van hun verzekeraar. Met het afsluiten van de contracten is de continuïteit van zorg in het Catharina Ziekenhuis voor alle verzekerden in 2018 dus gegarandeerd. Lees het hele artikel »

 • OLVG behandelde in 2016 meeste patiënten

  21-11-2017 - Het OLVG behandelde in 2016 214 duizend patiënten, het grootste aantal van alle Nederlandse ziekenhuizen. Dat blijkt uit cijfers die Vektis Intelligence vandaag publiceert. Lees het hele artikel »

 • LHV lanceert plan voor ‘ouderenvriendelijke samenleving’

  21-11-2017 - De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) lanceert met negentien andere partijen een pleidooi voor een ‘ouderenvriendelijke samenleving’. De organisaties hopen hiermee meer samenhang van het beleid te bewerkstelligen en zo meer welbevinden en zelfredzaamheid bij ouderen. Lees het hele artikel »

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Uitgelichte Vacatures