Het laatste nieuws

Naast actuele vacatures vindt u op Gezondheidszorgbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 

 • St. Anna Ziekenhuis neemt nieuwe MRI-scanner in gebruik

  21-07-2017 - Het St. Anna Ziekenhuis heeft een nieuwe MRI-scanner in gebruik genomen. Het gaat om een Ingenia 1.5T, de allernieuwste generatie MRI van leverancier Philips. De nieuwe MRI-scanner maakt het onderzoek voor de patiënt comfortabeler, is sneller en biedt een betere kwaliteit. Lees het hele artikel »

 • UMCG opereert eerste kind met aangeboren hartafwijking via ‘sleutelgat‘

  21-07-2017 - In het UMCG is onlangs een kind succesvol geopereerd aan een aangeboren hartafwijking via een kleine opening (sleutelgat) in de borstkas. Deze ‘heartport‘-operatiemethode is minder ingrijpend omdat de borstkas niet geheel geopend hoeft te worden, waardoor de patiënt sneller herstelt. Sinds 2012 wordt deze methode toegepast bij volwassen patiënten met een bepaalde aangeboren hartafwijking. Thoraxchirurgen van het UMCG Centrum voor Congenitale Hartafwijkingen hebben de heartport-methode nu voor het eerst in Nederland bij een kind uitgevoerd. Lees het hele artikel »

 • App gecombineerd met interactieve playground helpt astmapatiëntjes

  21-07-2017 - Kinderen met astma zijn geneigd om weinig te bewegen omdat ze het zo snel benauwd krijgen. Je ziet ze sneller langs de kant staan bij gym of spelen niet mee op het schoolplein. Maar om hun astma zo goed mogelijk onder controle te houden, is bewegen juist heel belangrijk. Vandaag werd daarom op de poli Kindergeneeskunde van Medisch Spectrum Twente de interactieve playground AirPlay geopend. Bewegen en monitoren wordt hierbij dus gecombineerd. Lees het hele artikel »

 • Ziekenhuizen bundelen krachten in oncologische zorg

  21-07-2017 - Het Deventer Ziekenhuis, Medisch Spectrum Twente en Ziekenhuisgroep Twente gaan samenwerken in een nieuw netwerk voor oncologische zorg in en om de regio Twente en Salland. Dat hebben de raden van bestuur van de drie ziekenhuizen vandaag bekend gemaakt. Lees het hele artikel »

 • OLVG start met immunotherapie voor long- en niercelkanker

  21-07-2017 - De middelen nivolumab en pembrolizumab zijn sinds kort geregistreerd voor de palliatieve behandeling van longkanker. Daarnaast heeft nivolumab ook een plaats bij uitgezaaide niercelkanker. Deze behandelopties zijn nu ook beschikbaar in OLVG met de start van het immunotherapiecentrum. Lees het hele artikel »

 • Informatie rond financiering palliatieve zorg overzichtelijk gebundeld

  21-07-2017 - Alle bij palliatieve zorg betrokken branche- en koepelorganisaties, verenigingen van professionals, vrijwilligers en overheidsinstanties hebben een handzaam overzicht rond de financiering van palliatieve zorg ontvangen. De ‘Handreiking financiering palliatieve zorg’ geeft inzicht in de regelgeving en structuur rond de financiering van palliatieve zorg. In het document worden diverse situaties waarin een patiënt die palliatieve zorg behoeft terecht kan komen, voorzien van mogelijkheden tot financiering. Lees het hele artikel »

 • Nieuw in Nederland: Trauma Academie en Register

  21-07-2017 - Nieuw in Nederland: Trauma Academie voor opleiding in de psychotrauma-behandeling van volwassenen met Complexe PTSS [CPTSS] of Dissociatieve Stoornissen en Hechtingsproblematiek en een voorgeschiedenis van vroege jeugdtrauma’s. Zowel evidence-based gespecialiseerde GGZ-psychotraumakennis als inzichtelijke kwaliteit voor cliënten [Register]. Lees het hele artikel »

 • Nieuwe flexibele deeltijdopleiding voor verpleegkundigen

  21-07-2017 - VUmc ontwikkelt samen met Hogeschool Inholland een opleiding voor mbo-verpleegkundigen die zich willen scholen tot hbo-niveau. De opleiding loopt vooruit op de ontwikkeling van een duale hbo-V. Deze flexibele deeltijdopleiding speelt in op het thema ‘life long learning’ én de grote maatschappelijke vraag naar meer hbo-verpleegkundigen. Lees het hele artikel »

 • Eigen bijdrage GGZ leidde tot minder zorg en hogere kosten voor ernstig zieken

  21-07-2017 - Invoering van de eigen bijdrage voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in 2012 leidde tot een daling van het aantal patiënten, maar gelijktijdig steeg het aantal crisisbehandelingen en gedwongen opnamen. Dit blijkt uit onderzoek van VUmc en GGZ inGeest in samenwerking met Harvard University, de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit van Tilburg en de Radboud Universiteit Nijmegen. VUmc-hoogleraar Aartjan Beekman: "Deze eigen bijdrage was bedoeld als bezuiniging maar door het mijden van zorg door m.n. mensen met een zware stoornis had het bij deze groep meer gedwongen opnamen en crisiscontacten tot gevolg." De resultaten worden vandaag gepubliceerd in het gezaghebbende JAMA Psychiatry en zijn zeker ook relevant voor de discussie over de hoogte van het eigen risico. Lees het hele artikel »

 • Arbeidsmarktagenda 2023: ‘Aan het werk voor ouderen!’

  12-07-2017 - Een breed gedragen akkoord om te zorgen voor goede gezondheid en welzijn van ouderen. Daaraan hebben ActiZ, branchevereniging BTN, CNV Zorg & Welzijn, FNV Zorg & Welzijn, NVZ, de MBO Raad en het ministerie van VWS de afgelopen periode gewerkt. Met keuzes van ouderen als nadrukkelijke wegwijzer. Het resultaat is de Arbeidsmarktagenda 2023. ‘Aan het werk voor ouderen!’ Op 12 juli hebben partijen de agenda gezamenlijk ondertekend. Lees het hele artikel »

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Uitgelichte Vacatures